Rostskydd

Ge din bil ett effektivt rostskydd och förläng dess livslängd! Eklunds Bilvård har arbetat med rostskydd i många år och det gör att vi har stora kunskaper i hur man tar hand om en bil och ser till så att den förblir rostfri länge.

De svenska klimatförhållandena är tuffa med till exempel vägsalt, kyla och snö samt regn och fukt. Det gör att bilarna som kör på våra vägar behöver ett starkt rostskydd på lacken, skärmarna, dörrarna och underreden. Ett rostskydd bromsar värdeminskningen, ökar krocksäkerheten och gör så att du förhoppningsvis slipper dyra reparationer.

Auktoriserat Dinitrol center

Vi är ett auktoriserat Dinitrol center och det innebär bland annat att vi är kvalitetskontrollerade, har personal som är utbildad samt att vi använder oss av specialutrustning och produkter som är miljöcertifierade. Dinitrol är störst på den svenska marknaden när det gäller rostskydd.

Hos Eklunds Bilvård får du hjälp snabbt och effektivt. Våra erfarna bilmekaniker drivs av en passion för bilar och en stark vilja att erbjuda service av hög kvalitet. Vi tycker att det är viktigt att lyssna på våra kunder och anpassar naturligtvis våra tjänster efter dina önskemål och din bils förutsättningar.

Ge din bil ett effektivt rostskydd och förläng dess livslängd! Eklunds Bilvård har arbetat med rostskydd i många år och det gör att vi har stora kunskaper i hur man tar hand om en bil och ser till så att den förblir rostfri länge.

Komplettera bilens rostskydd

Många bilar har rostskyddsgaranti men trots det så bör du satsa på en kompletterande rostskyddsbehandling för att din bil ska hålla sig rostfri så länge som möjligt. Vi rekommenderar att du låter Eklunds Bilvård behandla din bil så fort som möjligt, oavsett om den är ny eller om du haft den ett längre tag. Du får på så sätt ett bra rostskydd innan eventuell rost hunnit få fäste. När det bildats kraftig rost på din bil så kan det nämligen vara försent.

Vi utför rostskyddskontroll

Det kan vara svårt att veta på hur bra rostskydd man har på sin bil. Kom till oss och låt våra duktiga bilmekaniker utföra en noggrann rostskyddskontroll. De använder sig av en fiberoptikkamera som gör att eventuell rost kan hittas inuti balkar och i andra svåråtkomliga utrymmen. Efter att vi genomfört kontrollen så börjar vi arbeta med rostskyddet om så skulle behövas.

Gör en ny rostskyddsbehandling regelbundet

Vi rekommenderar att du upprepar rostskyddsbehandlingen ungefär vartannat år eftersom bilarnas rostskydd inte håller i all evighet. Även om vårt rostskydd håller en mycket hög kvalitet så påverkas även det av till exempel kondens och vatten.

Kontakta oss

Eklunds Bilservice finns på Viagatan 9 i Kumla och har kunder som kommer från Örebro, Kumla och Hallsberg med omnejd. Tveka inte att kontakta oss via telefon eller e-post om du vill ha rostskydd från ett auktoriserat Dinitrol center.

Auktoriserat Dinitrol® center

Vi är nu mera ett auktoriserat Dinitrol® center – marknadsledande i Sverige.

En kompletterande rostskyddsbehandling bör göras i ett tidigt stadium innan rosten hinner få fäste. Absolut senast i stadiet när ytrost uppstår. När kraftig rost bildats kan det vara för sent att stoppa rosten.

Om du är osäker på din bils rostskydd så gör en rostskyddskontroll hos oss. Vi använder fiberoptikskamera som ser inuti balkar och andra skrymslen där det rostar.

Du får en tillförlitlig rapport om din bils roststatus på mindre än en halvtimme och du är med hela tiden.

Vi är sedan 2013 ett auktoriserat Dinitrol center.